Welkom in mijn online galerie! Hier staan de werken die ik heb gemaakt. Het meest recente werk ziet u  bovenaan de pagina. Onder de nieuwste tekeningen ziet u wat de inspiratiebron is geweest. Wanneer u op de afbeelding klikt, wordt deze vergroot en volledig weergegeven.

Interesse? Klik hier!

Als mensen willen we ons verbonden voelen en liefde ervaren. We denken vaak dat we ons moeten aanpassen om erbij te horen, daar zijn we vaak heel goed in. We weten precies wat we moeten doen om goedgekeurd en geaccepteerd te worden. Verrassend is dat het aanpassen, juist de werkelijke verbondenheid met anderen in de weg staat. Om het gevoel te hebben dat je ergens bij hoort, moet je juist jezelf zijn*.

* Gebaseerd op het onderzoek en het daaropvolgende boek ‘de Moed van Imperfectie’ geschreven door Brené Brown.

'Als je een conflict vermijdt om de vrede te bewaren, begin je een oorlog in jezelf'

Een conflict is een situatie waarbij twee mensen verschillende opvattingen of wensen hebben. Je kunt een conflict vermijden omdat je de relatie met een ander niet onder druk wil zetten. Hoewel dit misschien een goede oplossing lijkt, schaadt het vermijden van conflicten uiteindelijk de relatie met een ander, omdat je je niet uitspreekt en de ander niet weet wat je op het hart hebt. Wanneer je je niet uitspreekt en je waren gevoelens toont, zal dat ook ten koste gaan van je zelfrespect en vertrouwen in jezelf.

De vele technische mogelijkheden tot communicatie hebben ons leven verrijkt. We kunnen gemakkelijker in contact komen met veel mensen. Aan de andere kant hebben ze onze aandacht ook versnipperd. Dat je veel contacten hebt, zegt niets over je diepe aandacht voor een ander. Door alle stromen aan informatie wordt het steeds lastiger om ergens echt je aandacht bij te houden. Omdat onze aandacht tegenwoordig door technologieën en sociale media wordt versnipperd, is er minder plaats om diep over dingen na te denken.

Je comfort zone is het beeld dat je hebt gecreëerd over dat wat je wel en niet kunt. Het is een plek waar je je prettig en veilig voelt. Dat maakt het zo makkelijk om erin te blijven hangen. Zonde! Want het belemmert je in je persoonlijke groei. De angsten die we niet onder ogen willen zien worden dan onze grenzen. Juist buiten je comfort zone liggen kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Je groeit door steeds nieuwe dingen te proberen en je grenzen te verleggen. Dat wil niet zeggen dat het prettig voelt om je buiten je comfort zone te bevinden. Het is belangrijk om je er bewust van te zijn dat je je buiten je comfort zone angstig en onzeker kunt voelen. Maar als iets je afschrikt of bang maakt, kan het goed zijn om het juist te proberen en een stap in die richting te zetten.

Tegenslagen kunnen ons letterlijk verscheurd laten voelen. Ze zijn vaak alles behalve prettig. Soms zouden we dan ook het liefst alle problemen uit ons leven willen verbannen. Toch zijn tegenslagen in de meeste gevallen niet te vermijden en horen ze bij het leven. Het is belangrijk om je te beseffen dat tegenslagen van grote waarde kunnen zijn. Als je terug denkt aan tegenslagen in je leven, zul je inzien dat veel van deze tegenslagen jou sterker hebben gemaakt als persoon. Als dingen tegenzitten, moet je je namelijk opnieuw aanpassen aan de situatie. Bij het te boven komen van een moeilijke periode zul je onvermijdelijk groeien als persoon. Zonder regen groeit er niets, probeer de storm in je leven te omarmen.